Eindhoven verslaat Jong Ajax, Emmen haalt opnieuw uit

Thuis tegen Jong Ajax heeft FC Eindhoven zijn negende overwinning van het seizoen geboekt. FC Emmen haalde bijna de dubbele cijfers op bezoek bij Fortuna Sittard.

FC Eindhoven - Jong Ajax 2-1
Vanwege het overlijden van voormalig FC Eindhoven-speler Frans van Tuijl werd er voorafgaand een minuut stilte gehouden in het Jan Louwers Stadion. De thuisclub begon daarna uitstekend aan de wedstrijd, want al na zes minuten opende Anthony van den Hurk de score. De aanvaller liep goed vrij bij de tweede paal en zette FC Eindhoven op voorsprong.

Halverwege de eerste helft trok Richairo Zivkovic op aangeven van Robert Muric de stand gelijk. De spits debuteerde dinsdag nog in de hoofdmacht van Ajax met een doelpunt tijdens de 4-0 uitzege op Urk in de derde ronde van het KNVB-bekertoernooi.

De van Feyenoord gehuurde Joey Sleegers besliste de wedstrijd in de 63ste minuut in het voordeel van FC Eindhoven, dat nu 27 punten heeft uit twaalf wedstrijden en daardoor nu derde staat in de Jupiler League. Jong Ajax zakt naar de elfde plaats.

Fortuna Sittard - FC Emmen 1-8
FC Emmen herstelde zich uitstekend van de 6-2 nederlaag bij Heracles Almelo in de derde ronde van de strijd om de KNVB-beker. Op bezoek bij Fortuna Sittard won de ploeg van trainer Joop Gall met zeven doelpunten verschil.

De laatste twee wedstrijden tegen MVV Maastricht (6-0) en Jong FC Twente (3-0) werden ook al ruim gewonnen, maar in Limburg deed FC Emmen het nóg beter. Mede dankzij drie doelpunten van Alexander Bannink werd het 1-8. De club uit Drenthe blijft daardoor knap vijfde staan.

Telstar - MVV Maastricht 2-0
MVV Maastricht ging voor de zesde keer in de laatste zeven wedstrijden onderuit. Op bezoek bij Telstar zorgden Ralf Seuntjens en Anmar Almubaraki voor de nederlaag, waardoor de Limburgers zestiende blijven in de Jupiler League. Telstar stijgt naar de tiende plaats.