Eindhoven verovert vierde periode, De Graafschap in zetel

Reacties

De Graafschap is, na de zege van periodekampioen FC Eindhoven, de grote winnaar van de 36ste speelronde in de Jupiler League na de overwinning op Achilles '29.

Eindhoven verovert vierde periode, De Graafschap in zetel

FC Eindhoven - FC Oss 2-1
FC Eindhoven heeft de vierde periode in de Jupiler League gewonnen na de nipte zege in eigen huis tegen FC Oss. Een merkwaardig eigen doelpunt van Jordi Balk hielp de ploeg van trainer Jean-Paul de Jong, na dit seizoen de veldtrainer van FC Utrecht, in het zadel. De verdediger van FC Oss wilde terugspelen, maar schoot de bal pardoes over zijn eigen doelman.

Ruim tien minuten later was het opnieuw raak voor Oss, maar dit keer in het doel van Eindhoven. Justin Mathieu trok de stand gelijk, waardoor de spanning in Eindhoven, maar ook in Maastricht, weer helemaal terug was. Pas in de slotfase maakte FC Eindhoven aan alle onzekerheid een einde. Vanaf elf meter bepaalde de Belg Maxime Gunst de eindstand op 2-1, waarna het feest losbarstte in het Jan Louwers Stadion.

Achilles '29 - De Graafschap 1-3
Nu FC Eindhoven de vierde periode heeft gewonnen, barst de strijd voor een plaats bij de eerste acht én dus nacompetitievoetbal los. In dat kader is De Graafschap de grote winnaar van deze speelronde. Dankzij doelpunten van Karim Tarfi, Vincent Vermeij en Jerry van Ewijk werd Achilles '29 eenvoudig opzij gezet en klimmen De Superboeren naar plaats zes in de Jupiler League. Frank Danquah deed wat terug namens de thuisclub.

MVV - FC Emmen 2-1
Wanneer FC Eindhoven punten zou laten liggen tegen FC Oss waren ook MVV en FC Emmen nog in de race voor de vierde periode. Een zege was noodzakelijk voor beide ploegen. In het geval van MVV zou een gelijkspel in Eindhoven volstaan, terwijl Emmen alleen bij winst op MVV en na een nederlaag van FC Eindhoven de Bronzen Stier in de wacht zou slepen. Zo ver kwam het niet aangezien de Brabanders te sterk waren voor FC Oss. In Maastricht trok de thuisploeg aan het langste einde. De treffer van FC Emmen-middenvelder Boy Deul werd in het laatste kwartier teniet gedaan door Stef Peters en Bryan Smeets.

VVV-Venlo Sparta Rotterdam 1-1
Sparta Rotterdam heeft twee duren punten verspeeld in Venlo. De Rotterdammers kwamen na ruim een uur op voorsprong door een treffer van Paul Gladon, maar in de extra tijd bepaalde Jerold Promes namens VVV de eindstand op 1-1. Daardoor bezetten de Limburgers de zevende plaats en is Sparta terug te vinden op plek negen.

Overige uistlagen
Roda JC Kerkrade - Jong FC Twente 2-2
Fortuna Sittard - Jong PSV 1-3
Telstar - RKC Waalwijk 5-0
Jong Ajax - Helmond Sport 0-2
Almere City FC - FC Volendam 1-1

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.