Eindhoven maakt einde aan frustraties Vanenburg

Gerald Vanenburg keert terug in de Jupiler League. De oud-international is aangesteld als de nieuwe trainer van FC Eindhoven.

Eindhoven maakt einde aan frustraties Vanenburg

'Gerald heeft de drive en de ambitie, meer dan gemiddeld', zegt bestuurslid Marcel Wouterse tegen VI.nl over de aanstelling van 'voetbaldier' Vanenburg. De 42-voudig international gaat per 1 januari aan de slag. Vanenburg is voor een half jaar aangesteld.

FC Eindhoven gaf Vanenburg de voorkeur boven Paul Krabbe. De 43-jarige coach neemt de taken over van Ernest Faber, die op zijn beurt de honneurs waarnam na het ontslag van Louis Coolen.

Na zijn ontslag bij Helmond Sport in februari was Vanenburg toe aan een nieuwe uitdaging in zijn korte trainersloopbaan. 'Ik ben niet boos. Ik ben gefrustreerd, want ik wil iets doen', vertelde Vanenburg eind november nog in Voetbal International.

'Ik heb een prima leven met mijn gezin', zei hij over zijn voetballoze bestaan. 'Alleen heb ik veel kwaliteiten om wat mee te doen in de voetballerij. Dat frustreert enorm. Ik denk steeds vaker: Val maar kapot met z'n allen'.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen