Eindhoven in slotfase alsnog ten onder in Volendam

FC Volendam heeft na de eerste nacompetitiewedstrijd een streepje voor op FC Eindhoven, dat met een nipte nederlaag terugkeerde uit Noord-Holland (2-1).

De nummer vijf en twee van de Jupiler League lieten zich vooral in de eerste helft niet van hun beste kant zien. Geen van beide ploegen durfde de schroom van zich af te gooien, met een doelpuntloze ruststand als logisch resultaat.

De eerste wedstrijd van de tweede ronde van de play-offs om een plaats in de Eredivisie kwam na rust meer tot leven. Ondanks een voortvarend begin van FC Eindhoven, kwam FC Volendam uiteindelijk als winnaar uit de bus. Henny Schilder brak in de 67ste minuut de ban door na een corner van Tom Overtoom binnen te tikken.

In de blessuretijd leefde FC Eindhoven even in de veronderstelling dat het met een gelijkspel naar huis kon terugkeren. Anthony van den Hurk profiteerde dankbaar toen de bal na een vrije trap van Branco van den Boomen via de lat voor zijn voeten kwam.

Maar de vreugde over de gelijkmaker maakte snel plaats voor een kater. Kevin van Kippersluis, koud in het veld, zorgde voor een mooi sluitstuk voor Volendam; 2-1. Maandag is de return in Eindhoven, waar om 14.30 uur wordt afgetrapt.