Eindelijk is de Caenepeel van vorig seizoen terug

Reacties

Wekelijks kiezen de correspondenten van VI de drie beste spelers van de voorbije Jupiler League-speeldag en wordt op basis van de cijfers het Elftal van de Week samengesteld.

Eindelijk is de Caenepeel van vorig seizoen terug

FC Eindhoven, FC Volendam en Almere City FC scoorden liefst zes keer in speelronde 18. De uitblinkers van die ploegen vormen de topdrie van de week: Jinty Caenepeel, Kevin van Kippersluis en Rick ten Voorde. De drie productieve ploegen domineren ook het elftal van de week.

Topdrie van de week

Jinty Caenepeel (FC Eindhoven)   8,5
Hij was vorig seizoen een sensatie in de Jupiler League, maar dit seizoen was Jinty Caenepeel geen schim van de smaakmaker die hij was. De Belgische aanvaller was hevig teleurgesteld dat Eindhoven een zomerse transfer in de weg stond en slaagde er mentaal niet in de knop om te zetten die nodig was. Tot afgelopen vrijdag. De 'oude' Caenepeel nam Eindhoven bij de hand tegen een ontluisterend NAC Breda. Uitgerekend tegen Hans Smulders (nu technisch directeur bij NAC, maar bij Eindhoven de man achter de komst van Caenepeel) blonk Caenepeel ouderwets uit.

Kevin van Kippersluis (FC Volendam)         8
Heel stiekem is FC Volendam omhoog geslopen in de Jupiler League. In de uitwedstrijd bij Achilles '29 had de ploeg van trainer Robert Molenaar geen enkele moeite om te winnen. Grote man aan Volendamse zijde was Kevin van Kippersluis met drie treffers. Ooit was hij een talent in de jeugd bij Ajax en FC Utrecht en debuteerde hij als prof bij Excelsior. In zijn derde seizoen bij Volendam is Van Kippersluis inmiddels uitgegroeid tot een makkelijk scorende basiskracht.

Rick ten Voorde (Almere City FC)               8
Rick ten Voorde is pas 25, maar Almere City FC is al zijn zevende werkgever. Na FC Emmen, NEC, RKC Waalwijk, NAC, SC Paderborn, FC Dordrecht en nog een keer Emmen is Ten Voorde in Flevoland beland. Vanwege een blessure bij Sven Braken is Ten Voorde de spits in het offensief spelende keurkorps van trainer Jack de Gier. Tegen een van zijn voormalige werkgevers liet Ten Voorde zien dat hij een uiterst nuttige spits is. Misschien dat hij langer dan een jaar in Almere kan blijven, twee seizoenen bij dezelfde club lukte hem voorlopig alleen bij NEC.  

De stand in het spelersklassement na speelronde 18
Speler Team Gemiddelde
1. Abdelhak Nouri Jong Ajax 7,08
2. Frenkie de Jong Jong Ajax 6,66
3. Johnatan Opoku VVV-Venlo 6,57
4. Tom Overtoom Almere City FC 6,50
6. Yener Arica Almere City FC 6,47
  Gyliano van Velzen FC Volendam 6,47
7. Joeri Schroijen MVV Maastricht 6,44
  Nick Kuipers MVV Maastricht 6,44
  Dario van den Buijs FC Eindhoven 6,44
10. Kees Kwakman FC Volendam 6,38
  Matthijs de Ligt Jong Ajax 6,38
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.