Einde loopbaan Regi Blinker in zicht

De kans is groot dat Regi Blinker een punt zet achter zijn carrière als profvoetballer. De 33-jarige aanvaller komt bij Sparta Rotterdam niet in aanmerking voor een nieuw contract.

Einde loopbaan Regi Blinker in zicht

Het besluit van de Rotterdamse club komt bij Blinker niet als verrassing. De linkspoot kent de slechte situatie van het Nederlandse voetbal, waarop Sparta geen uitzondering vormt. Zijn afscheid van het Kasteel betekent waarschijnlijk een einde aan zijn actieve loopbaan, die hem bij Feyenoord, FC Den Bosch, Celtic, Sheffield Wednesday en RBC Roosendaal heeft gebracht.

'Helemaal zeker weet ik het nog niet, maar gezien mijn blessure is de kans klein dat ik nog bij een profclub ga spelen. De amateurs? Misschien wel, ik laat alle mogelijkheden open', zei Blinker in het Rotterdams Dagblad. Sparta heeft dit seizoen nog weinig plezier gehad van de aanvaller, die door een knieblessure wordt geplaagd.

Sparta zal de aflopende contracten van Rui Monteiro, Dwight Eli, Victor Kros en Kwame Cruden evenmin verlengen. Er is echter een kleine hoop op ene langer verblijf op het Kasteel. Mogelijk krijgt een van de vijf spelers alsnog een contract. 'Uit financiële overwegingen moesten we deze maatregel nu wel nemen, maar je weet natuurlijk nooit hoe de vlag er bij ons over drie maanden bij hangt', aldus Frank Franken namens Sparta.

Bekijk hier al onze video's