Einde financiële nood gloort voor Southampton

Reacties

Behalve op het sportieve vlak is ook het financiële perspectief Southampton flink verbeterd. De huidige werkgever van Ronald Koeman heeft voor het eerst winst gemaakt sinds het in 2009 onder curatele werd gesteld.

Einde financiële nood gloort voor Southampton

Southampton zag de omzet over het boekjaar 2013/14 stijgen van circa 100 naar 145 miljoen euro. Dat is vooral te danken aan de lucratieve tv-deal die de Premier League afsloot voor de periode 2013-16.

Het zorgt ervoor dat The Saints over het afgelopen seizoen, toen Koemans voorganger Mauricio Pochettino (inmiddels Tottenham Hotspur) nog eindverantwoordelijke was, 45 miljoen euro winst maakten. Het jaar ervoor werd nog bijna tien miljoen euro verlies geleden.

Aan de zorgelijke financiële situatie komt zo langzamerhand een einde. De totale schuld bedraagt weliswaar nog bijna zeventig miljoen euro, maar daar tegenover staat dat Southampton inmiddels een eigen vermogen heeft van 43,5 miljoen.

De financiële situatie van Southampton lijkt over het huidige boekjaar nog verder te verbeteren. De netto transferopbrengsten van circa 35 miljoen euro van afgelopen zomer zijn nog niet meegerekend. En bovendien stevent Koeman met de huidige zesde klassering af op de Europa League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.