Einde FA Cup-avontuur voor Agustien en Swansea

Swansea City is uitgeschakeld in het FA Cup-toernooi. De ploeg (waar doelman Michel Vorm niet speelde) kwam wel op voorsprong tegen Bolton Wanderers, maar verloor uiteindelijk met 2-1. Stoke City won het duel met Derby County zonder moeite, Norwich City sleepte tegen West Bromwich Albion in de slotfase een overwinning uit het vuur.

Bolton Wanderers - Swansea City 2-1Dat beide ploegen gebrand waren om de vijfde ronde te bereiken werd al snel duidelijk. Het tempo was hoog, maar de doelpunten bleven lang uit. Pas in de 42ste minuut kwamen de gasten op voorsprong. Een schot van Luke Moore eindigde linksonder achter Bolton-doelman Adam Bogdan.

Lang konden The Swans echter niet genieten van de voorsprong. Drie minuten later kopte Darren Pratley de bal op aangeven van Martin Petrov van dichtbij binnen. In de tweede helft zette Bolton meer druk op het doel van Swansea. Een gevaarlijk schot van Petrov werd nog geblokt, twee minuten later was de inzet van Chris Eagles wel trefzeker.

Na de voorsprong nam Bolton gas terug. Het resulteerde in enkele countermogelijkheden voor Swansea, maar de Bolton-defensie hield stand. Zo bleef het na negentig minuten 2-1 en eindigt het FA Cup-avontuur voor Kemy Agustien en zijn medespelers in de vierde ronde.

Derby County - Stoke City 0-2Stunten tegen een Premier League-club werd voor Derby County al snel een lastige opgave. Binnen vier minuten stonden The Rams achter. In het vijfmetergebied opende Cameron Jerome van dichtbij de score: 0-1.

Derby County slaagde er niet in om het de bezoekers lastig te maken. Jerome en Peter Crouch waren namens Stoke gevaarlijk, maar verzuimden de marge te verdubbelen. Daardoor bleef de spanning tot tien minuten voor het einde van de wedstrijd aanwezig.

In de 82ste minuut ging Derby-doelman Frank Fielding in de fout op een houdbare inzet van Robert Huth. De sluitpost liet de bal onder zich door rollen, wat het einde van de kansen voor Derby betekende: 0-2.

West Bromwich Albion - Norwich City 1-2Norwich City ging in de wedstrijd tegen West Bromwich Albion effectiever om met de kansen. De thuisploeg loste weliswaar meer schoten op doel, Norwich kwam op voorsprong. Via Elliott Bennett kwam de bal bij Grant Holt terecht, die Norwich met een 0-1 voorsprong de kleedkamers instuurde.

In de tweede helft kwam WBA terug in de wedstrijd. Oud FC Utrecht-speler Marc-Antoine Fortuné liet het thuispubliek juichen met de gelijkmaker. Lang leek het erop dat de teams op herhaling zouden moeten, totdat WBA in de slotfase alsnog ten onder ging.

Simeon Jackson kroonde, opnieuw op aangeven van Eliott Bennett, zich tot de held van Norwich. Door zijn doelpunt staat de ploeg in de vijfde ronde van de FA Cup.

Overige uitslagenMillwall - Southampton 1-1Hull City - Crawley Town 0-1Sheffield United - Birmingham City 0-4Blackpool - Sheffield Wednesday 1-1Leicester City - Swindon Town 2-0Stevenage FC - Notts County 1-0 Foto: VI Images