Einde aan wapengekletter: Maher niet van AZ naar PSV

PSV heeft definitief een streep gezet door de naam van Adam Maher (19). De Eindhovenaren hoopten dat AZ op de slotdag van de transferwindow de vraagprijs voor de international nog zou laten zakken, maar die hoop bleek ijdel. Ook een allerlaatste telefonische poging was tevergeefs.

Einde aan wapengekletter: Maher niet van AZ naar PSV

Tot échte onderhandelingen over de dirigent van het Alkmaarse aanvalsspel kwam het nooit. Hoewel een bedrag van tien miljoen euro als vraagprijs circuleerde heeft AZ nooit een bedrag genoemd, aangezien van concrete onderhandelingen geen sprake was.

PSV deed onlangs een telefonisch bod van vijf miljoen euro. De Brabanders hebben vandaag een laatste poging van naar verluidt 6,5 miljoen euro gedaan. Net als het eerste bod ging dat telefonisch en kwam er vanuit Eindhoven nooit een schriftelijke bevestiging. Ook het laatste bod was evenwel niet toereikend voor AZ.

Zodoende komt er een einde aan een periode van onzekerheid rond Maher. AZ heeft na het definitieve afketsen van de transfer de speler en zijn belangenbehartiger op de hoogte gesteld. Zij legden zich neer bij een langer verblijf bij AZ.

Het niet doorgaan van de transfer van Maher naar PSV is een tegenvaller voor PSV-coach Dick Advocaat. Hij had aanvankelijk aangegeven dat PSV best een financieel risico had kunnen nemen omdat komende zomer de nodige inkomsten gegenereerd zullen worden op de transfermarkt. Die risico's besloot de clubleiding van PSV niet te nemen.

Voor de middenlinie legde PSV deze zomer wel Oskar Hiljemark vast. Hij kwam over van IF Elfsborg. De Eindhovenaren raakten Stanislav Manolev op huurbasis kwijt aan Fulham. Terwijl Luciano Narsingh en Ola Toivonen nog met (zware) blessures kampen. De overbodige Stef Nijland vertrok naar Australië, waar hij bij Brisbane Roar zijn in het slop geraakte loopbaan een impuls wil geven.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen