Einde aan thuisreeks Barcelona en negatief CL-record

Met de 0-3 nederlaag tegen Bayern München kwam er voor Barcelona ook een einde aan een ongeslagen serie thuiswedstrijden in de Champions League. Sinds het verlies tegen Rubin Kazan in oktober 2009 (1-2), bleven de Catalanen 21 wedstrijden zonder nederlaag.

Einde aan thuisreeks Barcelona en negatief CL-record

De laatste keer dat Barcelona in een Europese thuiswedstrijd drie tegentreffers moest incasseren was op 5 november 1997. Dinamo Kiev won toen in Camp Nou met 0-4. In december 2002 verloor Barcelona voor het laatst (gerekend over alle competities) met 0-3. Sevilla stapte toen als winnaar van het veld.

Dundee United was de laatste ploeg, in 1987, die Barcelona twee keer versloeg in een knock-out-fase. Vijftig jaar geleden, in 1963 tegen Valencia, kreeg Barcelona voor de laatste keer zeven doelpunten tegen in twee wedstrijden.

De nederlaag over twee halve finale-wedstrijden met een verschil van zeven doelpunten is een Champions League-record. In het seizoen 2010/11 schakelde Manchester United Schalke 04 in deze fase van het toernooi uit met een marge van vijf treffers.

De laatste ploeg die in twee halve finale-wedstrijden in het belangrijkste Europese toernooi (toen nog Europa Cup I-toernooi) zeven tegengoals moest slikken was CSKA Sofia in 1982. De tegenstander van de Bulgaren was Bayern München, dat met 7-4 won over twee duels.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's