Eigen goal breekt tiental Newcastle United op tegen Arsenal

Newcastle United is er niet in geslaagd ook Arsenal een punt af te snoepen. Een eigen doelpunt van Fabricio Coloccini deed Newcastle op St. James' Park de das om: 0-1.

Het duel tussen Newcastle en Arsenal vertoonde lange tijd veel gelijkenissen met de wedstrijd die The Magpies een week eerder speelden op Old Trafford tegen Manchester United. De ploeg van manager Steve McClaren beperkte zich tegen United tot verdedigen en sleepte mede dankzij een uitblinkende Tim Krul een 0-0 gelijkspel uit het vuur. Ook Arsenal kon de 27-jarige doelman lange tijd niet passeren.

Zo verzuimde Theo Walcott na ruim een halfuur de score te openen. De vliegensvlugge spits was als eerste bij de rebound na een schot van Aaron Ramsey, maar hij mikte de bal over het doel van de op de grond liggende Krul. Vlak na rust stond een nieuwe poging van Ramsey aan de basis van de openingstreffer van Arsenal. Opnieuw kon Krul redding brengen, maar dit keer was hij kansloos toen Fabricio Coloccini de herkansing van Alex Oxlade-Chamberlain langs zijn eigen doelman werkte: 0-1.

Zo kon Krul zich niet opnieuw ontpoppen tot de held van Newcastle, dat sinds de zestiende minuut met tien man speelde na een wilde tackle van Aleksandar Mitrovic op Francis Coquelin. Scheidsrechter Andre Marriner gaf zonder aarzelen rood. In ondertal konden basisspelers Daryl Janmaat, Vurnon Anita en Georginio Wijnaldum zich in tegenstelling tot Krul niet positief onderscheiden.

Aleksandar Mitrovic kan niet geloven dat hij rood krijgt.

Anita werd achttien minuten voor tijd zelfs naar de kant gehaald. Hij was vrijdag nog een verrassende naam in de selectie van bondscoach Danny Blind, maar kon die uitverkiezing dus geen extra kleur geven met een glansrol tegen Arsenal. Siem de Jong, die in de League Cup-wedstrijd tegen Northampton Town (4-1) midweeks nog gescoord had, kwam pas vier minuten voor tijd het veld in.

Na het eigen doelpunt van Coloccini kwam Arsenal geen moment meer in de problemen. The Gunners speelden het duel op balbezit uit en staan nu op zeven punten uit vier duels. Newcastle heeft pas twee punten en staat in de degradatiezone.