Eigen doelpunt breekt ban voor Feyenoord op Kasteel

Feyenoord heeft zich als laatste club geplaatst voor de achtste finales van het KNVB-bekertoernooi. Op het Kasteel hield XerxesDZB een uur lang stand, maar moest het toch diep buigen: 0-4.

De hoofdklasser had bijna een droomstart kunnen hebben toen Kevin Vermeulen binnen een minuut alleen op Kostas Lamprou af kon gaan, maar de aanvaller schoot op de Feyenoord-doelman. Niet veel later kreeg ook Yoeri Rombouts de kans om Xerxes op voorsprong te zetten, maar zijn schot had te weinig kracht.

In de zevende minuut kreeg Graziano Pellè de eerste mogelijkheid namens de bezoekers, maar uit de draai schoot hij een voorzet van gelegenheidsrechtsback Omar Elabdellaoui over. Feyenoord kwam steeds beter in de wedstrijd, maar na ruim een half uur kwam het goed weg toen Stefan de Vrij een voorzet van Rombouts bijna in zijn eigen doel kopte. Ook was Serginho van Axel-Dongen op slag van rust gevaarlijk met een schot dat net over vloog.

Het waren de laatste kansen op 1-0 voor de thuisclub, want Feyenoord heerste in de tweede helft. Terence Kongolo en Pellè stuitten eerst nog op de goed keepende Jesper Hogedoorn, maar in de zestigste minuut werd de keeper van Xerxes gepasseerd door ploeggenoot Anthony Bentem. De aanvoerder gleed een voorzet van John Goossens in zijn eigen doel.

Het moegestreden Xerxes moest daarna nog drie goals incasseren. In de 69ste minuut kopte Kongolo een voorzet van Miquel Nelom tegen de touwen en drie minuten later maakte Ruud Vormer de derde Feyenoord-treffer na een mooie pass van Tonny Vilhena. Vijf minuten voor tijd besliste Lex Immers de eindstand op 0-4, door een strafschop te benutten na een overtreding op Schaken. Foto: VI Images