Eibar dompelt Valencia in rouw en helpt Barcelona in het zadel

Valencia moet voorlopig de titelaspiraties uit het hoofd zetten. Zaterdag was Eibar in eigen huis te sterk voor trainer Marcelino en consorten: 2-1. Hierdoor kan concurrent en koploper Barcelona zondag uitlopen.

Bij Los Che ontbraken Simone Zaza en Gonçalo Guedes in de basis. Eerstgenoemde was geschorst wegens te veel gele kaarten, de Portugees keerde terug na een blessure. Zonder het tweetal sterkhouders had Valencia het lastig op bezoek bij Eibar. De thuisploeg kende tot dusver een moeizaam seizoen in La Liga met een veertiende plek, maar kwam tegen nummer twee Valencia wel op voorsprong.

Na een doelpuntloze eerste helft was het direct na de thee raak. Takashi Inui, die vorig seizoen nog twee keer fraai scoorde in Camp Nou tegen Barcelona, zorgde voor de 1-0. Lang kon Eibar niet standhouden. Valencia brak via Manchester United-huurling en ex-PSV'er Andreas Pereira door aan de rechterkant, hij bediende Santi Mina, waarna de vervanger van Zaza simpel binnenwerkte: 1-1. Het was de vijfde treffer van Mina in dit La Liga-seizoen.

Lang leek de wedstrijd af te stevenen op een gelijkspel, maar Eibar ging toch aan de haal met de overwinning. Vijf minuten voor tijd dompelde Joan Jordán de manschappen van coach Marcelino in rouw. Door de nederlaag van Valencia in Eibar wordt Barcelona in het zadel geholpen. De lijstaanvoerder van Spanje kan zondag tegen Deportivo La Coruña uitlopen naar een voorsprong van acht punten.