Egyptische Messi doet Cuadrado vergeten bij Fiorentina

Reacties

Mohamed Salah speelt nauwelijks een maand voor Fiorentina, of de Egyptische dribbelaar heeft al drie keer zoveel gescoord als in één jaar bij Chelsea. De Londenaren namen de 22-jarige vleugelspits begin vorig jaar over van FC Basel. Op Stamford Bridge liet Salah nooit zien waarom The Blues dertien miljoen euro voor hem betaalden, in Stadio Artemio Franchi wél.

Egyptische Messi doet Cuadrado vergeten bij Fiorentina

Salah kwam op de laatste dag van de winterse transferperiode als onderdeel van de megatransfer van Juan Cuadrado naar Fiorentina. Aanvankelijk was het nog even de vraag of La Viola afgezien van de transfersom van ruim dertig miljoen euro wel zo blij moest zijn met die deal, maar nog geen maand later heeft helemaal niemand in Florence het meer over de Colombiaanse dribbelaar.

Want de vier jaar jongere Salah laat als huurling zien het voetballen absoluut nog niet verleerd te zijn. De Egyptische international scoorde in zeven wedstrijden al zes keer voor zijn nieuwe club, evenveel als Cuadrado de gehele eerste seizoenshelft deed. De laatste twee treffers maakte Salah donderdagavond in de heenwedstrijd van de halve finale van het Italiaanse bekertoernooi tegen Juventus (1-2). Vooral zijn eerste goal, na een dribbel op vólle snelheid vanaf eigen helft, mocht er zijn.

Mohamed Salah (uiterst links) ramt de bal in de verre hoek na een dribbel vanaf eigen helft.
Mohamed Salah (uiterst links) ramt de bal in de verre hoek na een dribbel vanaf eigen helft.

Het kwam Salah, in anderhalf jaar bij FC Basel al goed voor twintig goals, op veel complimenten te staan. 'We wisten dat hij goed was, maar in alle eerlijkheid hadden ook wij niet verwacht dat hij zo'n enorme impact zou hebben', vertelde trainer Vincenzo Montella na afloop. Ook Alessandro Diamanti was blij verrast door zijn ploeggenoot. 'Ik heb al vaker met snelle spelers samengespeeld, maar Salah is technisch ook nog eens erg begaafd en kan doelpunten maken.'

En dus vaart Fiorentina zowaar wel bij het vertrek van Cuadrado, waartegen de club zich zo lang verzette. 'Dit is niet alleen in economisch opzicht onze grootste deal van januari, maar in technisch opzicht ook onze beste', stelde directeur Daniele Prade over Salah, al eens betiteld als de Egyptische Messi. 'Het team kan nu al op hem bouwen. Hij maakte een geweldige goal na een dribbel van wel zeventig meter. Het was net als in onze kindertijd: jezelf een voorzet geven en er vervolgens keihard achteraan rennen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.