Egypte zorgt voor verwarring door achter Prins Ali te staan

Reacties

Op de dag dat de Afrikaanse bond (CAF) zijn steun uitsprak voor sjeik Salman, heeft prins Ali via zijn Twitter-account opmerkelijk genoeg gemeld dat de voetbalbond van Egypte (EFA) zich achter hem heeft geschaard voor de FIFA-verkiezing van 26 februari.

Egypte zorgt voor verwarring door achter Prins Ali te staan

De 54-jarige lidstaten kwamen vrijdag bijeen in Rwanda om hun koers te bepalen voor de FIFA-verkiezing. Daarop werd bekendgemaakt dat Salman de voorkeur geniet van het CAF. Egypte is het daar blijkbaar niet mee eens, want dat steunt niet de Bahreinse voorzitter van de Aziatische bond (AFC) maar de Jordaanse prins Ali.

Het biedt weer enige hoop voor Tokyo Sexwale. De Zuid-Afrikaanse zakenman hoopte op massale steun vanuit zijn eigen continent, maar die bleef uit. Het zou echter niet voor het eerst in de FIFA-historie zijn dat niet alle lidstaten zich houden aan de belofte van hun confederatie. Sexwale zei vrijdag tot het laatst door te strijden om de troon van Sepp Blatter.

Vooralsnog lijken Salman en Gianni Infantino wel de twee gedoodverfde favorieten om de 79-jarige Zwitser op te volgen als baas van de FIFA. Terwijl de foltersjeik Azië en Afrika achter zich weet – voor het waard is – hebben de bonden van Zuid-Amerika, de Caraïben, Midden-Amerika en diverse Europese lidstaten hun steun betuigd aan Infantino.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.