Eghan eindelijk verlost van uitzichtloze situatie bij FC Twente

Reacties

FC Twente hoeft zich niet langer druk te maken om de  salariskosten van Shadrach Eghan. De 22-jarige Ghanees wordt tot het einde van dit seizoen verhuurd aan het Deense Vendsyssel FF. Daarna loopt zijn contract bij FC Twente af, waardoor de middenvelder komende zomer transfervrij kan vertrekken.

Eghan eindelijk verlost van uitzichtloze situatie bij FC Twente

Eghan kwam een jaar geleden voor het laatst in actie voor FC Twente. De noodlijdende Enschedese club was niet in staat om een nieuwe tewerkstellingsvergunning voor de Afrikaan aan te vragen, omdat dat een verdubbeling van zijn salaris tot gevolg zou hebben. Eghan mocht daardoor niet langer werk verrichten in Nederland, maar kreeg nog wel doorbetaald volgens de oude voorwaarden.

Eghan kwam in de zomer van 2012 als een groot talent naar Enschede en beleefde een stormachtige entree in de Eredivisie. In het seizoen 2013/14 – zijn eerste op het hoogste niveau - was hij direct al goed voor vijf goals. Door de komst van Hakim Ziyech raakte de aanvallende middenvelder daarna langzaam maar zeker op het tweede plan. De financiële malaise bij FC Twente zette zijn carrière vervolgens op halt.

Op het tweede niveau van Denemarken probeert Eghan zijn loopbaan nu weer vlot te trekken. Bij Vendsyssel treft hij de Nederlander Ninos Gouriye (26), ook een oud-speler van FC Twente.

De Enschedese club kon eerder al Georgios Katsikas van de salarislijst schrappen. De Griekse verdediger maakte onlangs de overstap naar het Deense Esbjerg fB, waar voormalig Twente-manager Ted van Leeuwen de technisch directeur is.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.