Efficiënt Werder krijgt 1. FC Köln op de knieën

Werder Bremen heeft de aansluiting gekregen met de top van de Bundesliga. 1. FC Köln was in het Weser Stadion het haasje (3-1).

Werder Bremen sloot de eerste helft af met een geflatteerde 2-0 voorsprong. 1. FC Köln deed niet veel onder voor de gastheren, maar was minder efficiënt. Werder ging beter met de kansen om. Op slag van rust scoorde Naldo met het hoofd, waar Diego eerder na een kwartier een strafschop had benut.

Milivoje Novakovic bracht vroeg in de tweede helft de spanning terug in de wedstrijd. Hugo Almeida maakte tien minuten na rust aan de Keulse illusies een einde. De Portugees hamerde de bal met een snelheid van meer dan 120 km/u achter Köln-keeper Faryd Mondragon en besliste zo de wedstrijd in het voordeel van Werder.