Efficiënt Cercle steelt zege dankzij missers Anderlecht

Anderlecht hervatte de competitie met een nederlaag voor eigen publiek. De Belgische koploper creëerde volop kansen, maar kreeg van Cercle Brugge een lesje in effectiviteit en verloor met 1-2.

Oleg Jasjtsjoek velde zijn voormalige werkgever met twee goals. Al in de eerste minuut opende hij de score met een strak schot. Maar halverwege de eerste helft tekende Gillet met een kopbal voor de verdiende gelijkmaker van Anderlecht.

Paars-wit verzuimde echter een voorsprong te nemen, ook al kregen Gillet, Tom De Sutter en hun ploeggenoten nog talloze kansen. In de 64ste minuut profiteerde Cercle. Doelman Davy Schollen liet een schot van Stijn De Smet uit zijn handen glippen, waarna Jasjtsjoek de bal binnentikte: 1-2.

Anderlecht blijft na achttien wedstrijden koploper met 38 punten. Cercle is derde met 31 punten, al heeft stadgenoot Club Brugge evenveel punten uit zeventien duels. 1-2 voor de bezoekers uit Brugge