Efficiënt Bayern rekent in uur af met Sporting

Bayern München is zeker van een plaats in de kwartfinale van de Champions League, een mirakel daargelaten. De Duitse kampioen won met overduidelijke cijfers bij Sporting Lissabon, dat een uur lang de betere ploeg was, maar in diezelfde periode drie doelpunten kreeg te slikken. Uiteindelijk zegevierden de bezoekers met 5-0 in Portugal.

Sporting mocht dan wel de betere zijn in de eerste zestig minuten, het was Bayern dat dus scoorde. De Duitsers bleken zeer efficiënt. In de 42ste minuut strafte Franck Ribéry een foute pass van Derlei af: hij pikte de bal op, glipte langs twee verdedigers en was doelman Tiago te snel af: 0-1. Het was de eerste kans voor Bayern.

In de 57ste minuut scoorde Miroslav Klose bij de tweede Duitse mogelijkheid. Nadat Luca Toni met het hoofd een voorzet van Massimo Oddo had verlengd, sloeg de international toe. Daarbij stond de Duitse spits buitenspel, maar scheidsrechter Bertrand Layec was dat ontgaan. De Franse arbiter floot zes minuten later wél voor een strafschop, omdat Fabio Rochemback Philipp Lahm onderuit had gehaald. Ribéry scoorde vanaf de stip: 0-3.

Zo efficiënt als Bayern was, zo veel kansen miste Sporting. In de eerste helft was Anderson Polga dicht bij een treffer, maar Lahm haalde zijn schot van de doellijn. En later kregen ook João Moutinho, Derlei en Abel kansen op een doelpunt voor de thuisploeg. Maar zonder succes.

In het half uur dat volgde na de 0-3 bleek Sporting gebroken. De thuisploeg was amper gevaarlijk en zag Toni vijf minuten voor tijd nog raak koppen na een voorzet van Ribéry én raak schieten op aangeven van diezelfde Fransman: 0-5.