Efficiënt Glasgow Rangers steelt punt in Old Firm

Celtic is er niet in geslaagd de achterstand op Glasgow Rangers te verkleinen. In het onderlinge treffen was de ploeg van manager Tony Mowbray wel veel beter, maar niet efficiënt genoeg (1-1).

Celtic, waar Glenn Loovens de volledige wedstrijd meespeelde, was eigenlijk de volledige wedstrijd de beste ploeg, maar wist zijn kansen niet te benutten. The Bhoys waren dicht bij de 1-0, maar Marc-Antoine Fortuné en Aiden McGeady misten enkele grote kansen op een treffer.

Pas in de 79ste minuut was het dan eindelijk raak. Invaller Scott McDonald kopte van dichtbij binnen na een voorzet van McGeady, maar Celtic kon niet lang genieten van de voorsprong. Twee minuten later was Lee McCulloch eveneens koppend trefzeker uit een hoekschop van Steven Davis.

Kort na de 1-1 kreeg Georgios Samaras een uitgelezen kans op een nieuwe voorsprong voor Celtic. Na opnieuw voorbereidend werk van McGeady speelde de voormalig SC Heerenveen-aanvaller zich goed vrij, maar Allan McGregor redde zijn inzet knap met één hand uit de kruising.

Het verschil tussen beide ploegen blijft derhalve zeven punten in het voordeel van Glasgow Rangers. The Gers hebben echter een wedstrijd meer gespeeld dan Celtic.