Effenberg opvallende kandidaat als trainer bij Schalke 04

Na Roberto Di Matteo is de leiding van Schalke 04 ook in gesprek met Stefan Effenberg (foto) voor de functie van hoofdtrainer. Duidelijk is dat de huidige coach Jens Keller (42) na deze competitie moet terugtreden.

Effenberg opvallende kandidaat als trainer bij Schalke 04

Hij volgde in december vorig jaar de ontslagen Huub Stevens op, omdat de club zo snel geen gerenommeerde coach kon vinden en Keller als vriend van Schalke-manager Horst Heldt bovendien precies zou doen wat hem van bovenaf werd opgedragen.

Intussen blijkt dat Keller te onervaren is en zich heeft vertild aan de zware taak. De prestaties vallen tegen en de ploeg is instabiel. Wel staat Schalke 04 in de achtste finale van de Champions League, waarin woensdagavond Galatasaray met Wesley Sneijder de tegenstander is.

De Schalke-top had twee gesprekken met Roberto Di Matteo (42), waarin de voormalige manager van Chelsea (waarmee hij vorig seizoen de Champions League won) aangaf geïnteresseerd te zijn, maar alleen te komen als de club ook komend seizoen op het hoogste Europese podium speelt. De vraag is of de clubleiding wil wachten tot daarover duidelijkheid is.

Grote naamDaarom richt het zich op meer kandidaten, waarbij het opvallend is dat Effenberg is gepolst. De 44-jarige voormalige Duitse international heeft pas sinds maart vorig jaar het hoogste trainersdiploma en heeft nog geen club onder zijn hoede gehad.

Schalke wil echter per se een grote naam binnenhalen. Ook Jupp Heynckes, de huidige trainer van Bayern München, en Fulham-coach Martin Jol werden al genoemd als mogelijke trainer in Gelsenkirchen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen