Effectiever SC Heerenveen verslaat Heracles Almelo

SC Heerenveen heeft drie punten overgehouden aan het bezoek aan Heracles Almelo. De bezoekers hadden niet de betere ploeg, maar waren koelbloediger in de afronding: 1-2.

Heracles begon goed aan het duel met de Friezen. Het team van trainer Jan de Jonge kreeg via Simon Cziommer en Heerenveen-huurling Mark Uth kansen om op voorsprong te komen. De bezoekers hadden geen antwoord op het goede positiespel van de thuisploeg. Vooral linksback Mitchel Dijks had het lastig.

Die verdiende voorsprong kwam na 26 minuten. Oussama Tanane, die vorige zomer overkwam van Heerenveen, draaide een vrije trap fraai in de rechterhoek. Uit het niets viel echter tien minuten later de 1-1. Hakim Ziyech bediende met een vrije trap de totaal vrij staande Marten de Roon, die simpel kon binnen koppen.

In de tweede helft startte Heracles wederom goed. Uth had net na rust een grote kans om zijn ploeg op voorsprong te schieten, maar op aangeven van Kwame Quansah schoot hij op de keeper. Dat kwam Heracles duur te staan. Aan de andere kant was het namelijk, uit de eerste beste kans, wel raak. Remko Pasveer had nog antwoord op een schot van Rajiv van la Parra, maar moest toezien hoe topscorer Alfred Finnbogason de rebound benutte. De 1-2 betekende het 22ste doelpunt van de IJslander dit seizoen.

Die klap kwam Heracles niet meer te boven. Heerenveen is na de overwinning nog steeds de nummer zes in de Eredivisie. Heracles staat elfde, maar voelt de hete adem van een groepje degradatiekandidaten in de nek.