Effectief Twente smoort opmars Roda in de kiem

Reacties

FC Twente heeft vrijdagavond het uitduel bij Roda JC Kerkrade in een zege omgezet: 0-3. Twee goals van de Fin Fredrik Jensen zorgden voor rust al voor de nekslag. De Limburgers hebben zich daardoor nog steeds niet aan de degradatiezone kunnen ontworstelen, terwijl Twente al meer punten heeft dan vorig seizoen.

Effectief Twente smoort opmars Roda in de kiem

Al vanaf de openingsfase ging Roda op zoek naar treffers die tot de derde thuiszege op rij zouden leiden. De thuiswedstrijden tegen Go Ahead Eagles (1-0) en FC Groningen (3-1) hadden immers niet alleen broodnodige punten maar ook het nodige vertrouwen opgeleverd voor de ploeg van coach Yannis Anastasiou. De eerste grote kans was ook voor Roda, maar Mitchel Paulissen zag goalie Nick Marsman redding brengen.

In het vervolg vroegen beide ploegen een keer om een strafschop en deelde Enes Ünal een speldenprikje uit met een poging die voorlangs ging. Ook de tweede grote kans was evenwel voor Roda. Spits Dani Schahin liet na Marsman, die opnieuw redde, te passeren.

Fredrik Jensen opent de score. Uiteindelijk zou hij de eerste Fin sinds Joonas Kolkka in 2006 worden die twee keer in één Eredivisie-duel scoort.
Fredrik Jensen opent de score. Uiteindelijk zou hij de eerste Fin sinds Joonas Kolkka in 2006 worden die twee keer in één Eredivisie-duel scoort.

De gemiste kansen kwamen Roda duur te staan, want bij de eerste échte kans voor Twente was het raak. Jensen troefde Frederic Ananou, die onnodig een sliding maakte, af en schoof beheerst binnen. Na opnieuw diverse mogelijkheden voor Roda was het opnieuw de Fin die voor de 0-2 zorgde. Dit keer profiteerde de middenvelder van wanorde in de Roda-defensie, hij stond immers vogelvrij, en prikte hij de bal in de hoek.

Handhaving
In de tweede helft probeerde Roda het nog wel, maar hield de ploeg van René Hake betrekkelijk eenvoudig stand. Direct na rust bood een kans voor Abdul Ajagun nog vertrouwen, maar verdween door het uitblijven van daaropvolgende kansen langzamerhand het Limburgse geloof. Omdat Mikhail Rosheuvel in kansrijke positie over schoot, kon Ünal kort daarna aan alle twijfel een einde maken. De Twente-spits schoot beheerst zijn dertiende Eredivisie-goal van het seizoen binnen. Bij 0-3 bleef het.

Door de nieuwe nederlaag is Roda al negen opeenvolgende onderling duels met FC Twente zonder zege. Daardoor is Roda nog steeds de nummer zestien en moet de club hopen dat de concurrenten in de strijd om handhaving niet winnen.

Twente bezet de respectabele vijfde plaats en heeft nu al een punt meer dan in het vorige seizoen. De door een straf niet naar een Europees ticket meedingende Tukkers hoeven alleen Feyenoord, Ajax, PSV en FC Utrecht boven zich te dulden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.