Effectief PSV deelt Feyenoord dreun uit in titelrace

PSV heeft Feyenoord in de eigen Kuip een flinke tik uitgedeeld in de strijd om de titel. De regerend landskampioen sloeg na rust toe en zegevierde dankzij doelpunten van Héctor Moreno en invaller Luciano Narsingh: 0-2.

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst koos voor het treffen met de nummer twee van de Eredivisie voor Miquel Nelom in de basiself en Terence Kongolo in het centrum van de verdediging. Nelom, die Jan-Arie van der Heijden op de bank hield, verzorgde het eerste gevaar in de topper.

De verdediger was na een klein kwartier de eerste speler die een schot op doel wist te produceren. Zijn volley was echter een prooi voor doelman Jeroen Zoet. Diens collega Kenneth Vermeer hoefde pas in de 27ste minuut voor het eerst in actie te komen. De vijfvoudig international schoof de bal zelf in de voeten bij Jürgen Locadia, die daardoor wat was verrast en de keeper van de Rotterdammers met een slap schot niet in de problemen bracht. Aan de andere kant was het drie minuten later Michiel Kramer die de kans kreeg om uit een voorzet van Tonny Vilhena de openingstreffer te verzorgen, maar zijn volley belandde in de tribune.

Vier minuten na rust lag wist PSV het doel wel te vinden. Davy Pröpper kapte Feyenoord-verdediger Sven van Beek uit aan de rechterkant van het strafschopgebied, kwam met een voorzet die nog met het voorhoofd werd geschampt door Gastón Pereiro, waarna Moreno de bal binnentikte.

PSV-verdediger Héctor Moreno viert zijn treffer met Luuk de Jong en Gastón Pereiro (links). Feyenoorder Simon Gustafson baalt.

Met zijn tweede competitietreffer van dit seizoen zorgde de 28-jarige Mexicaan voor een bijzonderheid in De Kuip, want voor het eerst in deze jaargang moesten de Rotterdammers in eigen stadion een achterstand zien weg te werken. Kansen op de gelijkmaker kreeg de thuisploeg nog wel. Zo belandde een poging van Kuijt in het zijnet en zeilde een kopbal van Kramer net over de lat boven het hoofd van Zoet.

Kramer trof in de 82ste minuut zelfs nog doel, toen hij een voorzet van Eljero Elia binnentikte, maar scheidsrechter Danny Makkelie floot de assistgever terug wegens buitenspel. Drie minuten later deelde PSV de genadeklap uit. Jeffrey Bruma onderschepte een voorzet van invaller Lex Immers, waardoor de Eindhovenaren in de tegenaanval konden. Luciano Narsingh, in de zestigste minuut in het veld gekomen als vervanger van Gastón Pereiro, was het eindstation van die counter. De vleugelaanvaller omspeelde Van Beek en verschalkte Vermeer: 0-2. Daarmee bezorgde hij de bezoekers de overwinning.

Feyenoord raakt daardoor verder achterop in de titelrace. De achterstand op koploper Ajax - dat eerder op de dag met 1-0 won van ADO Den Haag - bedraagt na achttien speelronden al acht punten. PSV blijft in het spoor van de Amsterdammers, met een achterstand van drie punten.