Effectief Juventus klopt ook Genoa en nadert Inter

Juventus is bezig aan een goede reeks. In eigen huis wonnen de Bianconeri met 4-1 van Genoa, waardoor Juve al vijf duels foutloos is en in punten op gelijke hoogte is gekomen met koploper Internazionale, dat nog wel een duel tegoed heeft.

Binnen een half uur nam Juventus afstand van Genoa. Verdediger Zdenek Grygera maakte het eerste doelpunt na vijf minuten. De ex-Ajacied combineerde met Amauri en schoot diagonaal raak.

Bij de 2-0 was de rolverdeling omgedraaid. Deze keer was Grygera de aangever van rechts en kopte de Braziliaanse aanvaller de tweede treffer tegen de touwen.

De ruststand was flatteus voor Juventus omdat Genoa meer aandrong en vaker voor het doel van Alex Manninger te vinden was. De gasten vergaten echter te scoren.

Na rust duurde het lang voordat er verandering kwam in de score. Invaller Vincenzo Iaquinta maakte in de 85ste minuut de 3-0 in een counter die door Alessandro Del Piero was opgezet.

Voor Genoa deed topscorer Diego Milito wat terug. De Argentijnse spits benutte een strafschop na hands van Nicola Legrottaglie. Genoa scoorde daarna nogmaals, maar Socratis Papastathopoulos deed dat ongelukkig in eigen doel.