Effectief Espanyol wint verrassend bij Atlético Madrid

Twee dagen voor El Clásico streden ook twee andere clubs uit Barcelona en Madrid tegen elkaar. Espanyol won verrassend en tegen de verhouding in bij Atlético Madrid (2-3).

De tweede club van Barcelona stond voorafgaand aan de wedstrijd in Madrid al twee punten voor op Atlético, maar de afgelopen twee seizoenen verloor het op bezoek in Vicente Calderón. Daarbij won Espanyol tot de wedstrijd tegen Los Colchoneros slechts één keer op vreemde bodem. In de 22ste minuut kwam het echter op 0-1 door een benutte strafschop van Luis García.

De thuisclub zette al vroeg een offensief in en op slag van rust kwam het verdiend op gelijke hoogte. Carlos Kameni wist twee keer redding te brengen, maar had geen antwoord op de derde inzet van Tiago Mendes. In de 54ste minuut kwamen de bezoekers echter opnieuw op voorsprong. Joan Verdú (foto) profiteerde optimaal van een blunder van Atlético doelman David De Gea.

In de 66ste minuut zette Sergio Agüero de thuisclub weer op gelijke hoogte door Kameni met een koele schuiver te passeren, maar twaalf minuten later stond Espanyol opnieuw voor. Pablo Daniel Osvaldo volleerde schitterend de 2-3 binnen en besliste daarmee de wedstrijd in het voordeel van de bezoekers uit Barcelona.

Espanyol blijft door de uitzege knap vierde in de Primera División met 25 punten uit dertien wedstrijden. Atlético Madrid heeft er vijf minder en blijft daarmee steken op de zesde plaats. Foto: VI Images