Effectief Ajax rekent af met angstgegner Vitesse

Reacties

Ajax heeft met overtuigende cijfers gewonnen van angstgegner Vitesse: 4-1. De regerend landskampioen had het echter niet makkelijk tegen de Arnhemmers.

Effectief Ajax rekent af met angstgegner Vitesse

Ajax worstelde lange tijd met zichzelf en Vitesse, dat de laatste twee keer op bezoek in de Amsterdam Arena drie punten mee naar huis nam. Pas in de veertigste minuut kregen de Amsterdammers lucht, toen Nick Viergever (foto boven), die overkwam van AZ, de score opende. Hij rondde een voorzet van Ruben Ligeon knap af en zette Ajax daarmee tegen de verhoudingen in op voorsprong.

Het was namelijk vooral aan doelman Kenneth Vermeer te danken dat Ajax op dat moment nog niet op achterstand stond. Zijn reflexen boden uitkomst bij een schot van Valeri Qazaishvili en een kopbal van Zakaria Labyad. Ook Kelvin Leerdam kon tegenover Vermeer niet afronden. Hij schoot uit zeer kansrijke positie naast.

Standaardsituatie
Ajax toonde zich ook na de hervatting bijzonder effectief. Lasse Schöne schoot in de 48ste minuut een vrije trap met zoveel effect in, dat doelman Piet Velthuizen geen redding kon brengen. Voor Vitesse was de tweede Amsterdamse treffer de aanzet tot een nieuw offensief, maar een doelpunt leverde dat niet op. Guram Kashia was wel dichtbij, maar zijn kopbal strandde op de lat.

Kenneth Vermeer werd verkozen tot 'man van de wedstrijd'. Vermeer keepte bij afwezigheid van WK-ganger Jasper Cillessen, die op de bank zat.
Kenneth Vermeer werd verkozen tot 'man van de wedstrijd'. Vermeer keepte bij afwezigheid van WK-ganger Jasper Cillessen, die op de bank zat.

Door opnieuw toe te slaan bij een standaardsituatie brak Ajax na ruim een uur uiteindelijk definitief het verzet van Vitesse. Mike van der Hoorn kopte raak, na een hoekschop van Schöne. Gesteund door de comfortabele voorsprong kreeg de thuisploeg toen eindelijk grip op de wedstrijd.

Het bood trainer Frank de Boer de kans om Anwar El Ghazi zijn competitiedebuut te gunnen. WK-ganger Daley Blind was vlak voor de derde treffer al in het veld gekomen. Uiteindelijk kreeg Vitesse in de slotfase toch het doelpunt waar het recht op had. Marko Vejinovic rondde af na een mooie individuele actie. Ajax sloeg daarna echter opnieuw genadeloos toe. Een voorzet van El Ghazi werd afgerond door Schöne, wat zorgde voor een 4-1 eindstand.

Door de ruime zege is Ajax direct weer koploper in de Eredivisie. AZ heeft ook drie punten en een positief doelsaldo van drie, maar maakte een doelpunt minder dan de Amsterdammers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.