'Eeuwige reserve' Koch maakt eindelijk PSV-debuut

Reacties

Het heeft even geduurd, maar verdediger Menno Koch heeft zijn officiële debuut voor PSV te pakken. Met een korte invalbeurt tegen Go Ahead Eagles kwam er een einde aan lang wachten.

'Eeuwige reserve' Koch maakt eindelijk PSV-debuut

Op 6 januari 2012 zette verdediger Koch (20) zijn eerste stappen in het eerste elftal van PSV. In een oefenduel met MVV Maastricht mocht hij destijds een helftje meedoen met de ploeg van toenmalig trainer Fred Rutten. Maar op zijn officiële debuut moest Koch vervolgens bijna drie jaar wachten.

In de 88ste minuut van het thuisduel met Go Ahead kwam het er zaterdag dan toch van: hij viel in voor Karim Rekik (foto). 'Ik merkte bij de 3-0 dat het de beslissing in de wedstrijd was en dat het er misschien wel van zou komen', sprak hij na afloop tegenover het Eindhovens Dagblad. 'Als het er vanavond niet van was gekomen? Dan nog was ik rustig gebleven.'

Zelfs al had Koch dan reden gehad om wanhopig te worden. Inclusief zaterdag zat hij al negentien wedstrijden op de bank bij PSV 1, tot aan zijn invalbeurt tegen de Deventenaren betekende dat ruim 28 uur reserve zitten. Met zijn eerste minuten in de Eindhovense hoofdmacht is hij het stempel van eeuwige reserve in ieder geval kwijt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.