Eerste zege voor landskampioen Hammarby IF

Hammarby IF heeft dinsdag de eerste zege van het seizoen geboekt. Na nederlagen tegen Helsingborgs IF en Örgryte IS en een remise tegen Kalmar FF was de regerend landskampioen nu voor eigen publiek Malmö FF de baas: 3-1.

Andreas Hermansson, vorig jaar nog clubtopscorer bij Hammarby, keerde terug van een blessure en bleek onmisbaar voor de titelhouder. De Herminator zette zijn ploeg met de 2-1 op weg naar de zege. Kennedy Bakircioglu en Peter Markstedt tekenden voor de andere treffers namens Hammarby.

Het AIK van ex-Ajacied Peter Larsson heeft haar draai nog steeds niet gevonden in de Allsvenskan. De ploeg uit Stockholm kwam uit bij koploper Örgryte IS op een 2-0 voorsprong door treffers van Andreas Amdersson, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een gelijkspel: 2-2. Jeffrey Aubynn en Patrik Fredholm brachten Örgryte alsnog langszij, waardoor de koploper zijn ongeslagen status na vier speelronden behield.

Het gepromoveerde Landskrona BoIS blijft verbazen in Zweden. De ploeg won de lastige uitwedstrijd tegen Elfsborg IF met duidelijke cijfers: 0-3. Eén van de doelpunten werd gemaakt door Daniel Nannskog, die zijn derde doelpunt in vier duels liet aantekenen.

Na vier speeldagen wordt de topscorerslijst in Zweden aangevoerd door drie spelers met elk vier doelpunten: Andreas Andersson (AIK), Danijel Milovanovic (Landskrona BoIS) en Peter Markstedt (Hammarby IF).

Bekijk hier al onze video's