Eerste wedstrijd tegen PSV dreunt nog na in Manchester

Reacties

Voorafgaand aan het weerzien tussen Manchester United en PSV gaan de gedachten terug naar de scheenbeenbreuk die Luke Shaw (foto) op 15 september opliep in Eindhoven. De Engelse linksback zal de wedstrijd woensdagavond niet bijwonen, omdat Louis van Gaal hem een paar dagen vrij heeft gegeven.

Eerste wedstrijd tegen PSV dreunt nog na in Manchester

'De eerste wedstrijd tegen PSV was erg teleurstellend. Niet alleen vanwege het resultaat, maar ook omdat we Luke Shaw verloren', zei Van Gaal dinsdag tijdens de persconferentie. 'Hij is een zeer belangrijke speler. Ik had vooraf al gezegd dat hij de revelatie van het seizoen zou worden', zei Van Gaal over de twintigjarige verdediger, die vrijdag een scan zal ondergaan als hij terug is van vakantie.

Van Gaal moet sinds het wegvallen van Shaw improviseren op de linksbackpositie. Daley Blind speelde er zaterdag tegen Watford, terwijl Marcos Rojo en Ashley Young de Oranje-international al voorgingen. Tegen PSV zal United opnieuw moeten schuiven in de defensie, want ook de tegen Watford uitgevallen Phil Jones en Antonio Valencia kunnen niet in actie komen.

Blind
Blind lijkt daardoor wel zeker van een basisplaats. In het met 2-1 verloren heenduel stond de ex-Ajacied nog centraal achterin. 'De belangrijkste les van toen is dat we de bal in een hoger tempo moeten laten rondgaan. We creëerden kansen, maar maakten ze toen niet af. We hebben geen slechte wedstrijd gespeeld in Eindhoven, daarom willen we ons hier revancheren', stelde de 25-jarige linkspoot.

United moet dat doen in de wetenschap dat er de laatste weken kritiek is op het gebrek aan spektakel. 'Ik denk dat we aantrekkelijk voetbal willen spelen', zegt Blind op de PSV-website. 'In sommige wedstrijden hebben we misschien niet gescoord, maar de intentie is er wel', aldus de verdediger van United, dat met één punt meer dan PSV koploper is in Groep B.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.