Eerste verlies Helmond Sport door eigen goal

Helmond Sport leed zijn eerste nederlaag van het seizoen. De koploper van de Gouden Gids Divisie verloor nota bene door een eigen doelpunt het uitduel bij Emmen. Achtervolgers Excelsior en Sparta Rotterdam maakten geen fouten. VVV-Venlo maakte gehakt van provinciegenoot Fortuna Sittard.

Helmond Sport verloor met 3-1 bij Emmen. En dat terwijl de ploeg van coach Jan van Dijk binnen drie minuten op voorsprong was gekomen dankzij Roy Hendriksen. Maar de Drentse thuisploeg kwam in de eerste minuten na rust langszij. Eerst tekende Arjan Blaauw voor de gelijkmaker, waarna Leon Hese (foto) zijn eigen doelman Mark Zegers passeerde. In de slotfase zorgde Rodney Cairo voor de eindstand. Helmond heeft nu evenveel punten als FC Den Bosch, dat zondag op bezoek moet bij TOP Oss.

Nummer drie Excelsior maakte geen fout. De ploeg van coach Henk van Stee herstelde zich van de bekeruitschakeling door stadgenoot en rivaal Sparta en won met 2-0 van BV Veendam. Danny Buijs opende na dertien minuten de score, waarna Mournir El-Hamdaoui in de slotfase de wedstrijd besliste.

Bij AGOVV Apeldoorn knokte Sparta Rotterdam zich terug van een 1-0 achterstand. De mannen van trainer Mike Snoei wonnen met 2-1. Danny De Fauw poetste vlak voor het rustsignaal de openingstreffer van Santinho Lopes Monteiro weg. En een kwartier voor het eindsignaal vierde Ricky van den Bergh zijn nieuwe contract bij de Rotterdammers, door de winnende treffer te maken. Het is zijn achtste doelpunt van dit seizoen.

De nummer zes Heracles Almelo en vijf De Graafschap hielden elkaar in evenwicht: 2-2. Ondanks een vroege rode kaart voor Tim Bakens, was het De Superboeren nog bijna gelukt te winnen in het Polman Stadion. In de 79ste minuut had Loic Loval de Doetinchemmers op een 2-1 voorsprong gezet. Maar vlak voor het eindsignaal redde Gert Jan Tamerus het punt voor Heracles.

FC Dordrecht verloor op eigen veld met 3-2 van Go Ahead Eagles. Wouter van den Herik, Koen Brack en Ugur Yildirim maakten de doelpunten voor de Deventer ploeg. Raphael Supusepa scoorde tweemaal voor De Schapenkoppen.

VVV-Venlo verpletterde Fortuna Sittard: 7-0. De ploeg van coach Wim Dusseldorp had met rust al een veilige 4-0 voorsprong, waarna in de slotfase het Sittardse leed wel heel groot werd. Martijn van Galen scoorde drie keer, Marcel Meeuwis, John van Loenhout, Tom Timmermans en Bernard Hofstede maakten de overige doelpunten.