Eerste treffer Schaars vergroot vertrouwen bij Sporting

Sporting Lissabon profiteerde met een 3-2 zege op Rio Ave van de eerste misstap van FC Porto dit seizoen. Stijn Schaars zette zijn ploeg op het goede spoor.

Eerste treffer Schaars vergroot vertrouwen bij Sporting

Na drie minuten stond er maandagavond al 0-2 op het scorebord en hadden de twee Nederlanders in de basis van de Sporting Lissabon van zich doen spreken. Schaars opende na twee minuten de score, waarna Ricky van Wolfswinkel niet veel later de marge verdubbelde.

'Het is altijd fijn om te scoren', zei Schaars in reactie op zijn eerste competitiedoelpunt voor Sporting Lissabon. 'Maar het belangrijkst is dat we drie punten hebben gepakt. Het is een geweldig resultaat dat goed is voor het vertrouwen. We kunnen hier motivatie uit putten.'

Sporting kon de weelde van de 2-0 voorsprong niet dragen. Rio Ave kwam in de tweede helft terug tot 2-2, waarna voormalig FC Twente-verdediger Oguchi Onyewu de gasten alsnog aan de overwinning hielp.

Dankzij de zege verkleinde Sporting de achterstand op koploper FC Porto – dat zaterdag niet verder kwam dan een 0-0 gelijkspel tegen Feirense - tot vijf punten. Maar volgens trainer Domingos Paciencia is het nog te vroeg om zijn ploeg als titelkandidaat te betitelen. 'Mensen moeten zich ervan bewust zijn dat het team een metamorfose heeft ondergaan', aldus de Sporting-trainer. 'Ons doel is om ons te mengen in de strijd met Benfica en FC Porto, maar dat kost tijd. De ploeg bestaat uit spelers uit verschillende culturen en met andere achtergronden. Het gaat gelukkig beter, maar ik ben me ervan bewust dat er nog veel werk te verzetten is.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's