Eerste treffer Sarpong biedt Real Sociedad geen soelaas

Real Zaragoza is de nieuwe hekkensluiter in de Primera Divisón. Ondanks een teleurstellend gelijkspel leverde Deportivo La Coruña de rode lantaarn in.

Levante-Real Sociedad 2-1Jeffrey Sarpong had weinig reden zijn eerste treffer voor Real Sociedad uitbundig te vieren. De oud-Ajacied bracht tien minuten voor het einde de aansluitingstreffer op het scorebord. Levante bleef de gelijkmaker bespaard, waardoor het de eerste driepunter van het seizoen kon bijschrijven.

Real Mallorca-Espanyol 0-1Real Mallorca is vooral op eigen veld moeilijk te kloppen. Espanyol deed op het eiland het onverwachte en boekte daarmee de eerste zege van het seizoen op vreemde bodem. De benutte strafschop van Luis García bleek doorslaggevend, ook doordat Mallorca er niet in slaagde in de slotfase de rode kaart voor Espanyol-aanvaller Pablo Osvaldo uit te buiten. Deportivo La Coruña-Osasuna 0-0De eerste overwinning laat nog steeds op zich wachten, maar Deportivo La Coruña verloste zichzelf van de laatste plaats door een punt te pakken tegen Osasuna. Toch zal de Galicische formatie ontevreden zijn, omdat Osasuna door de uitsluiting van Javier Camunas vanaf de 35ste minuut met tien man speelde. Racing Santander-UD Almería 1-0 Racing Santander had wel reden tot een feestje. UD Almería ging onderuit door toedoen van Pedro Munitis, die met zijn eerste doelpunt in anderhalf jaar zijn ploeg aan drie welkome punten hielp.

Athletic de Bilboa-Real Zaragoza 2-1De vierde nederlaag voor Real Zaragoza kreeg zijn beslag in de eerste helft van de eerste helft. Athletic de Bilbao gaf de door Andoni Iraola en Fernando Llorente niet uit handen. Zaragoza kwam niet verder dan de treffer van Braulio in de laatste minuut.