Eerste topaankoop Abramovich stopt ermee

Reacties

Damien Duff (36) bergt zijn voetbalschoenen op. De Ier was medio 2003 de eerste grote aankoop van Chelsea in het tijdperk van Roman Abramovich.

Eerste topaankoop Abramovich stopt ermee

Chelsea telde destijds 26,5 miljoen euro neer voor Duff, die overkwam van Blackburn Rovers. Hij was de eerste aanwinst voor wie Abramovich diep in de buidel tastte, nadat hij in de zomer van 2003 eerder al kleinere bedragen had uitgegeven aan Geremi (Real Madrid) Glen Johnson (West Ham United) en Wayne Bridge (Southampton).

Duff was de duurste Chelsea-aankoop van de eerste transferzomer onder Abramovich, die de club juli 2003 had overgenomen van Ken Bates. Na Johnson, Geremi, Bridge en Duff volgden met Joe Cole (West Ham United), Juan Sebastián Verón (Manchester United), Adrian Mutu (Parma), Alexei Smertin (Girondins Bordeaux), Hernán Crespo (Internazionale) en Claude Makélélé (Real Madrid) nog een aantal prominente aanwinsten.

Van de eerste generatie Abramovich-aankopen zijn na het stoppen van Duff nog maar vier spelers actief (zie onder). Na zijn vertrek bij Chelsea in 2006 kwam Duff uit voor Newcastle United, Fulham, Melbourne City en Shamrock Rovers. Daarnaast speelde hij honderd keer voor het Ierse nationale elftal.

De eerste aankopen van Roman Abramovich
Speler Huidige status
Glen Johnson Stoke City
Geremi Voorzitter spelersvakbond Kameroen
Wayne Bridge Gestopt
Damien Duff Gestopt
Joe Cole Coventry City
Juan Sebastián Verón Voorzitter Estudiantes de La Plata
Adrian Mutu Pune City
Alexei Smertin Ambassadeur Russische bond
Hernán Crespo Hoofdtrainer Modena
Claude Makélélé Werkloze trainer
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.