Eerste thuisduel Koemans Benfica is deceptie

Ronald Koeman moet nog wachten op zijn eerste zege als coach van Benfica. De Portugese kampioen maakt vooralsnog een valse start in de eigen competitie.

Na het 0-0 gelijkspel in de competitie-opener tegen Academica, verloor Benfica zaterdagavond op eigen veld met 2-0 van Gil Vicente, de nummer dertien van het vorige seizoen. De club uit Lissabon had de nederlaag volkomen aan zichzelf te wijten.

Benfica verzuimde simpelweg te scoren. De ploeg van Koeman creëerde enkele kansen, maar vond het net niet. Zelfs vanaf de strafschopstip lukte het aanvoerder Simão niet zijn ploeg van de nul af te krijgen.

Gil Vicente sloeg halverwege de tweede helft wél toe. Manuel Antonio kopte in de 66ste minuut binnen uit een hoekschop van Nandinho. En in de slotfase verergerde Anderson de ellende van Benfica, want de Braziliaanse verdediger scoorde in eigen doel.