Eerste stappen in Champions League gezet in Armenië

De weg is nog lang en vol obstakels, maar FC Shirak en Tre Penne zetten dinsdagmiddag hun eerste stappen op weg naar de gedroomde bestemming: de Champions League.

Eerste stappen in Champions League gezet in Armenië

Op 24 mei in Lissabon wordt duidelijk welke club zich de beste van Europa mag noemen. FC Shirak en Tre Penne staan tien maanden ervoor tegenover elkaar in de hoop de eerste hobbel te nemen.

De kampioenen van Armenië en San Marino zijn nog ver verwijderd van alle glitter en glamour van de onbereikbare geachte Champions League. Ze staan aan de vooravond van de eerste van vier voorrondes die moeten worden overleefd om de drempel naar de groepsfase van het belangrijkste clubtoernooi te kunnen nemen.

FC Shirak wil zich niet als favoriet bestempelen voor het duel met Tre Penne, dat dinsdagmiddag (aanvangstijd 15.00 uur) wordt gespeeld omdat de noodzakelijke lichtinstallatie ontbreekt in het Gyumri City Stadion in Armenie.

'We weten namelijk niets van onze tegenstander. We moeten waarschijnlijk nog wat scouting doen tijdens de wedstrijd zelf', is het veelzeggende commentaar van trainer Vardan Bichakhchyab.

In de eerste voorronde staat nog één ander duel op het programma. Ook FC Lusitans (Andorra) en EB/Streymur (Faerøer) vechten voor hun hoop op de Champions League.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen