Eerste ronde play-offs eindpunt voor FC Den Bosch

Voor FC Den Bosch zijn de play-offs om promotie naar de Eredivisie alweer voorbij. Helmond Sport nam de eerste horde pas na een noodzakelijke strafschoppenreeks.

FC Den Bosch had de beste papieren na de 2-1 overwinning op De Braak. Helmond Sport koesterde hoop na de snelle openingstreffer van Johan Voskamp, die in De Vliert met een kopbal de Bossche doelman Brahim Zaari passeerde.

Binnen twintig minuten stelde FC Den Bosch orde op zaken. Fabio Caracciolo bracht met een schitterende knal uit een moeilijke hoek de thuisploeg in vervoering. Die blijdschap maakte niet veel later plaats voor woede. Scheidsrechter Ed Janssen kende Helmond Sport een strafschop toe op advies van een van zijn assistenten, die hands had gezien. FC Den Bosch protesteerde tevergeefs en moest toezien hoe Voskamp vanaf elf meter de score over twee duels gelijk trok.

In de tweede helft kon geen van beide ploegen het verschil maken, zoals ook de verlengingen zonder doelpunten voorbij gingen. In de penaltyreeks waren de aangewezen spelers wel trefzeker, met uitzondering van Jordens Peters. Zijn misser kostte FC Den Bosch een plaats in de tweede ronde, waar de nummer zeventien van de Eredivisie wacht als tegenstander van Helmond Sport