Eerste nederlaag voor Landskrona BoIS

Landskrona BoIS is maandag tegen de eerste competitienederlaag van het seizoen aangelopen. De verrassende koploper in de Zweedse Allsvenskan verloor voor eigen publiek met 3-2 van AIK.

Het kwakkelende AIK, dat vóór het duel met de lijstaanvoerder nog hekkensluiter was, nam na achttien minuten de leiding via Zweeds international Andreas Andersson. Nog vóór rust stelde de thuisploeg echter via Magnus Torvaldsson en Daniel Nannskog orde op zaken.

Vlak na rust tekende Daniel Hoch razendsnel voor de gelijkmaker. Een gelijkspel leek een logische uitslag, maar in de laatste minuut maakte middenvelder Krister Nordin de winnende treffer namens de bezoekers. Daarmee boekte AIK de tweede zege in deze competitie.

IFK Göteborg deed goede zaken door op eigen veld te winnen van Halmstads BK: 1-0. Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam van aanvaller Gustaf Andersson. Bla-Vit bezet nu de derde plek op de ranglijst achter Landskrona BoIS en Malmö FF.