'Eerste helft op de counter, maar in tweede helft de baas'

Reacties

Rusland bewees zichzelf tegen België een tamelijk slechte dienst door te verliezen. Bondscoach Fabio Capello was desondanks best tevreden.

'Eerste helft op de counter, maar in tweede helft de baas'

Rusland kreeg in de absolute slotfase het deksel op de neus tegen de lange tijd tegenvallende Belgen: 1-0. Zonder zelf groots te voetballen was Rusland de betere ploeg, maar door de nederlaag moet het de laatste wedstrijd van Algerije winnen om nog door te gaan naar de achtste finales.

Ondanks de zure nederlaag en het lastige karwei dat Rusland te wachten staat, was Fabio Capello redelijk content. 'We waren beter dan België, deze uitslag doet geen recht aan het spelbeeld', meende de Italiaan. Hij pareerde de kritiek op het spel van zijn ploeg dan ook. 'In de eerste helft hebben we inderdaad vooral op de counter gespeeld, maar na rust waren wij de baas.' Hij houdt echter vertrouwen. 'We hebben nog één kans, tegen Algerije. We moeten winnen en ik reken erop dat dat gaat gebeuren.'

Het Belgische team van bondscoach Marc Wilmots plaatste zich door de late 1-0 van Divock Origi voor de achtste finales, Algerije won van Zuid-Korea en staat met drie uit twee op de tweede plaats. Rusland volgt met één punt, en houdt de Zuid-Koreanen op doelsaldo achter zich.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.