Eerste hattrick na 157 Premier League-duels: 'Was een geweldige bal van Kudus'

Reacties

Hij is momenteel de meest trefzekere Engelsman in de Premier League samen met Dominic Solanke en Ollie Watkins en maakte maandagavond zijn eerste hattrick in de Engelse competitie: Jarrod Bowen. De 27-jarige aanvaller bezorgde West Ham United de eerste overwinning van 2024 en lijkt precies op tijd zijn vorm terug te hebben.

Eerste hattrick na 157 Premier League-duels: 'Was een geweldige bal van Kudus'
© Pro Shots
West Ham United
West Ham United
4 - 2
Brentford
Brentford

Bowen scoorde in de eerste seizoenshelft elf keer voor West Ham, maar na de jaarwisseling stokte zijn productie. Tegelijkertijd maakten The Hammers een moeizame periode door van zes duels zonder overwinning, waarvan de laatste drie allemaal verloren gingen. De druk op de positie van manager David Moyes nam daardoor flink toe. De overwinning op Brentford kwam dan ook als geroepen.

Bowen zette met drie goals zijn handtekening onder de eerste competitiezege sinds 28 december. De Engelsman is van origine een vleugelaanvaller, maar stond tegen Brentford opnieuw in de punt van de aanval. Na zeven minuten was het al twee keer raak voor de voormalig speler van Hull City en na 63 minuten kopte hij uit een voorzet van Mohammed Kudus zijn derde treffer tegen de touwen.

Het betekende zijn eerste hattrick in zijn 157ste Premier League-duel en daar was Bowen dolgelukkig mee. 'Ik heb al een paar keer twee goals gemaakt, maar nog nooit een hattrick. Ik was er zeker mee bezig, dit is een heel mooi moment voor mij', vertelde hij na afloop bij Sky Sports. 'Ik scoor niet zo vaak met kopballen, maar het was een geweldige bal van Kudus. Gelukkig ging hij erin.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ook Moyes, die door de overwinning zelf weer wat lucht heeft, was blij voor Bowen. 'Ik denk dat zijn prestaties de laatste tijd een beetje onopgemerkt bleven. We speelden niet goed, maar Jarrod ging de strijd aan in alle wedstrijden, het viel alleen telkens verkeerd voor hem. Natuurlijk vallen zijn doelpunten op, maar met zijn allround-spel en zijn harde werk was hij de hele tijd dreigend.'

Met het EK in aantocht denkt Moyes dat bondscoach Gareth Southgate niet om Bowen heen kan. 'Al denk ik niet dat hij ooit uit beeld is geweest bij Gareth, omdat hij er in de laatste selectie ook al bij zat. Maar als je zowel op de flanken als centraal in de spits kan spelen en een doelpuntenmaker bent, denk ik dat je altijd een interessante speler bent voor de bondscoach.'

In VI ZSM ging het dinsdag ook uitgebreid over West Ham-Brentford:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Onderstaand portret verscheen in 2022 in aanloop naar het debuut van Bowen voor Engeland op VI PRO. 

Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
5
Tottenham Hotspur
35
18
6
11
69-58
+11
60
6
Newcastle United
35
17
5
13
78-56
+22
56
7
Chelsea
35
15
9
11
70-59
+11
54
8
Manchester United
35
16
6
13
52-55
-3
54
9
West Ham United
36
13
10
13
56-70
-14
49
10
AFC Bournemouth
36
13
9
14
52-63
-11
48
* Actueel tot en met 7 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer West Ham United
Meer over West Ham United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.