Eerste goals voor Janssen bij opening AZ

Reacties

AZ heeft het seizoen geopend met een ruime overwinning. Mede dankzij drie goals van nieuwkomer Vincent Janssen werd in Dirkshorn een regioteam met 7-2 verslagen.

Eerste goals voor Janssen bij opening AZ

De ploeg van trainer John van den Brom kwam al snel op een verrassende achterstand door een goal van Kevin de Bruin. Joris van Overeem poetste die goal weg, waarna het regioteam op slag van rust nogmaals toesloeg met De Bruin als doelpuntenmaker.

Na rust liet Van den Brom elf nieuwe spelers aantreden bij AZ. Janssen, die werd overgenomen van Almere City FC en in Alkmaar tekende tot medio 2019, maakte met een stift de gelijkmaker en tekende een kwartier voor tijd ook nog voor de 2-3. Raymond Gyasi vergrootte vervolgens de marge in het voordeel van de nummer drie van het afgelopen seizoen. Via goals van Janssen, zijn derde, en twee keer Fernando Lewis werd het uiteindelijk 2-7.

'Het is na de zomerstop heerlijk om weer in actie te komen', zei Janssen op de AZ-website. 'En zeker om dan ook nog te scoren. Ik heb het goed naar mijn zin tijdens de eerste week bij AZ. De trainingen zijn van een hoog niveau; erg leerzaam. Ik merk nu al dat het spel veel sneller gaat dan ik in de Jupiler League gewend was. Op dat gebied moet ik me gaan aanpassen.'

Omdat Aron Jóhannsson met de Verenigde Staten zal deelnemen aan het toernooi om de Gold Cup, kan Janssen (op de foto derde van rechts) een belangrijke rol gaan spelen voor AZ in de komende weken. Tijdens de voorrondeduels om Europa League-voetbal is zijn concurrent immers nog weg. Ook Robert Mühren is een optie voor de spitspositie.

Bekijk hier het programma van AZ in het vervolg van de voorbereiding.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.