Eerste doelpunt Martins Indi zet Porto op goede spoor

Met zijn eerste doelpunt in Portugese dienst gaf Bruno Martins Indi FC Porto zondagavond een zetje in de goede richting. In eigen huis werd Sporting Braga met 2-1 verslagen. Daarmee blijft Porto in het spoor van de nog ongeslagen koploper Benfica.

Na 25 minuten spelen trof Martins Indi doel. Een corner vanaf rechts werd verlengd door Maicon, waardoor de centrale verdediger de bal vogelvrij voor het intikken kreeg. Zijn eerste Portugese goal werd nog geen tien minuten later echter alweer teniet gedaan.

Zé Luís bracht Sporting Braga namelijk terug in de wedstrijd. Martins Indi poogde de aanstormende aanvaller nog te stoppen met een tackle, maar hij gleed voorbij zijn tegenstander én de bal, waarna Zé Luís de bal voor het inschieten had.

Juan Fernando Quintero zorgde er na een klein uur spelen voor dat FC Porto de drie punten toch nog in eigen huis hield. De Colombiaanse middenvelder werd aangespeeld op de rand van het zestienmetergebied, waarna hij enkel met zijn aanname al twee verdedigers het bos instuurde en hij met zijn linker in de rechterhoek raak kon schieten: 2-1.

Daarmee verzorgde de middenvelder direct de eindstand. Het betekende de vierde winstpartij van FC Porto, dat na zeven gespeelde duels op vijftien punten staat. De ploeg blijft daarmee in het spoor van Benfica. Die ploeg won zondagavond met 4-0 van Arouca en wist daarmee de ongeslagen status te behouden. Met negentien punten staat Benfica ongenaakbaar bovenaan.

Ola John
Thuis tegen Arouca bewees Ola John zijn waarde voor Benfica. Met twee assists had hij een belangrijk aandeel in de uiteindelijke 4-0 overwinning van zijn elftal. Talisca, Derley, Eduardo Salvio en Jonas waren trefzeker.