Eerste diagnose Ajax van blessure Boilesen: bandenletsel

Reacties

Na negen minuten heeft Nicolai Boilesen bij Ajax al het veld moeten verlaten in het Champions League-duel bij Paris Saint-Germain. De aanvoerder van de Amsterdammers kreeg een tackle van voormalig Ajacied Gregory van der Wiel te verwerken en is waarschijnlijk minimaal enkele weken uit de roulatie.

Eerste diagnose Ajax van blessure Boilesen: bandenletsel

Van der Wiel gleed na een te zachte pass van Lucas Andersen met een sliding in op het standbeen van de Deen, die daardoor het veld moest verlaten met een knieblessure. De linksback van de Amsterdammers werd vervangen door Nick Viergever.

Boilesen verliet al hinkend en met ondersteuning het veld. Later zal blijken of de verdediger door de blessure aan zijn knie in de komende duels van Ajax verstek zal moeten laten gaan.

Ajax meldt dat de Deen in Amsterdam verder onderzocht zal worden, maar dat een eerste prognose bandenletsel heeft uitgewezen. Dat zou een afwezigheid van zeker enkele weken, en misschien wel veel langer, betekenen voor Boilesen. In het geval van een kruisbandblessure zit zijn seizoen er mogelijk zelfs al op.

Davy Klaassen nam bij Ajax de aanvoerdersband over. Overigens kreeg Van der Wiel geen kaart voor zijn tackle.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.