Eerste competitiezege geeft Neville wat lucht in Valencia

De zo bekritiseerde Gary Neville heeft in het thuisduel met Espanyol zijn eerste competitiezege geboekt als trainer van Valencia. Real Madrid-huurling Denis Cheryshev bezorgde de Engelsman de winst: 2-1.

Sinds Neville het overnam van de opgestapte Nuno behaalde Valencia slechts vijf punten uit negen competitiewedstrijden en daalde de ploeg af naar de veertiende plaats. Niet één keer werd er in de Primera División gewonnen en het leek er ook zaterdagavond niet op dat dat dit keer wel ging gebeuren.

Want ook Espanyol kwam op voorsprong in Estadio Mestalla. Oscar Duarte opende in de 53ste minuut de score namens de nummer zeventien van de ranglijst. Een kleine twintig minuten voor het laatste fluitsignaal bracht de door Neville benoemde aanvoerder Álvaro Negredo Valencia met een van richting veranderd schot naast de bezoekers uit Barcelona. Cheryshev zorgde in de 76ste minuut voor de primeur in het Neville-tijdperk, door een voorzet van Soufiane Feghouli binnen te knikken: 2-1.

Met de pas zesde competitiezege van dit seizoen klimt Valencia weer wat op de ranglijst. Los Che bezetten na zaterdagavond de elfde plaats, in de wetenschap dat de nummer twaalf (Real Sociedad, met een punt achterstand) en dertien (Getafe, twee punten achterstand) zondag nog in actie komen tegen respectievelijk Granada en Atlético Madrid. Espanyol blijft door de verliespartij zeventiende.