'Eenmaal fit, was er bij Suarez geen houden meer aan'

Lees meer over Van der Linden in Voetbal International 40. De nieuwe editie ligt vanaf woensdag in de winkel. Klik hier voor de inhoud van het nieuwe nummer.

'Eenmaal fit, was er bij Suarez geen houden meer aan'

Antoine van der Linden speelde profvoetbal bij Sparta Rotterdam, Swindon Town, FC Emmen, FC Groningen, Marítimo Funchal en Heracles Almelo. Van al zijn medespelers volgt hij de carrière van Luis Suarez het meest op de voet. Van der Linden speelde in het seizoen 2006/07 bij FC Groningen samen met de spits die nu furore maakt bij Liverpool.

'Toen Luis net bij Groningen zat, maakte hij vooral indruk na de trainingen', kijkt Van der Linden terug in Voetbal International. 'Dan trok hij keepershandschoenen aan en wij moesten dan op doel schieten. Tijdens de trainingen stond hij zijn balletjes af te wachten, want hij was wat te zwaar. Hij was in het begin tijdens de trainingen lui, maar niet tijdens de wedstrijden.'

'En toen hij eenmaal fit was, was er geen houden aan. Vóór een wedstrijd kwam hij altijd aan met zijn thermoskan maté-thee. Samen met Bruno Silva zat hij daar dan van te drinken. Nadat het eerste fluitsignaal had geklonken gingen ze vervolgens als de brandweer. Ik heb zelden een speler meegemaakt die zo'n schijt had aan de hele wereld.'

'We moesten naar Ajax en trainer Ron Jans vroeg Luis of hij bang was voor Jaap Stam. Qué?, zei Suarez alleen maar. Stam moest maar bang zijn voor hem. Ik ben ervan overtuigd dat hij na Liverpool naar een nog hoger niveau gaat.' (Peter Wekking)

Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's