'Een wachtstand voor De Graafschap ongeoorloofd'

Reacties

De Graafschap hoopt snel duidelijkheid te krijgen over zijn toekomst. Zondag degradeerde de club uit Doetinchem, maar mogelijk nemen de Superboeren de plek van FC Twente in. Technisch manager Peter Hofstede kan voorlopig alleen maar afwachten.

'Een wachtstand voor De Graafschap ongeoorloofd'

'Zolang er geen officiële uitspraak is gedaan, bevinden FC Twente en De Graafschap zich tussen hoop en vrees', aldus Hofstede tegen Voetbal International. 'Elke seconde telt, en daarom kunnen wij niet meer wachten. Maandenlang hebben wij als club een tweesporenbeleid gevolgd: een plan voor de Eredivisie en eentje voor de Jupiler League. Tegenover spelers, zaakwaarnemers, sponsors, seizoenkaarthouders, noem maar op. Zondag 22 mei was de datum waarop iedereen moest wachten. Die dag is nu verstreken en langer wachten kunnen we ons niet veroorloven.'

Vooral de onduidelijkheid over de selectie voor komend seizoen is lastig voor De Graafschap. 'Contracten die aflopen en waarbij spelers de intentie hebben te blijven als we in de Eredivisie uitkomen. Of jongens met degradatieclausules in de verbintenissen. En er is ook nog een categorie spelers die interesse heeft om naar De Graafschap te komen, maar vanwege alle onduidelijkheid nu voor een concurrent kiest. Kortom, op dit moment is een wachtstand voor de club ongeoorloofd, want de gevolgen zijn niet te overzien.'

Dinsdagavond liet directeur betaald voetbal Bert van Oostveen weten dat de KNVB woensdag in gesprek gaat met De Graafschap.

Lees in de nieuwe editie van Voetbal International of op VI Premium een uitgebreidere reactie van Hofstede, die ook ingaat op de ongeregeldheden zondag na afloop van het thuisduel met Go Ahead Eagles (1-1).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.