'Een serieuze optie dat Twente doorgaat met Hake'

Reacties

FC Twente hoopt deze week de aanvulling van de technische staf te concretiseren. Die bestaat na het ontslag van Alfred Schreuder alleen nog uit interim-trainer René Hake en assistent-trainer Boudewijn Pahlplatz.

'Een serieuze optie dat Twente doorgaat met Hake'

Eind deze week moeten op een vergadering van de board spijkers met koppen worden geslagen. De namen van gelouterde coaches als Fred Rutten en Jos Luhukay zijn in Enschede aan de orde gekomen, maar een obstakel is dat het financieel noodlijdende FC Twente het zich niet kan veroorloven weelderige trainerscontracten af te sluiten.

Een andere mogelijkheid is dat Hake het seizoen afmaakt, zodat de club de tijd heeft zichzelf opnieuw te positioneren, een technisch beleid te ontwikkelen en daarbij een nieuwe trainer te zoeken.

'Het is een serieuze optie dat wij voorlopig met René Hake doorgaan', beaamt technisch manager Ted van Leeuwen in gesprek met Voetbal International. 'In dat geval moet er wel een goede assistent aan de staf worden toegevoegd. Deze week hopen we duidelijk te krijgen welke kant het op gaat.'

Hake begon in Enschede met het hoopgevende gelijkspel in eigen huis tegen Ajax (2-2). Vervolgens werd met 0-0 gelijkgespeeld tegen SC Cambuur en behaalden de Tukkers tegen Roda JC Kerkrade de eerste competitiezege (2-1). In het laatste duel verloor Twente met 3-1 bij AZ, waardoor de ploeg van Hake de teleurstellende zestiende plaats bezet met slechts zes punten. Tussendoor werd Twente door FC Groningen ook al uitgeschakeld in het KNVB-bekertoernooi.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.