'Een jongensboek, maar een voor NAC-fans fout jongensboek'

Uitgerekend Bredanaar en NAC-supporter Robert Braber bezorgde aartsrivaal Willem II de zwaarbevochten zege op NAC Breda (2-1). 'Een jongensboek, maar voor de fans uit Breda wel een fout jongensboek', aldus Braber tegenover FOX Sports.

De wedstrijd leek lange tijd te eindigen in een gelijkspel, maar in de extra speeltijd schoot Braber na een scrimmage van dichtbij raak. Opvallend, aangezien de middenvelder kort voor hij de overstap maakte naar Willem II nog liet weten regelmatig met vrienden naar wedstrijden van NAC te gaan.

'En dan scoor je in de laatste minuut... Het zal wel de nodige reacties opleveren, maar ik ben er blij mee. Voor mij is dit een bijzondere wedstrijd, maar ik heb hem wel benaderd zoals alle wedstrijden', aldus Braber. 'Maar goed, het is wel speciaal dat dit gebeurt. Ik woon in Breda en mijn vrienden zijn supporter van NAC.'

'Die goal was voor mij en de supporters van Willem II wel belangrijk. Nu heb ik laten zien dat ik een speler van Willem II ben en dat ik er alles aan doe om punten te pakken voor de club', legt Braber uit. 'Had ik die bal niet gemaakt zouden de fans misschien wel gezegd dat ik die kans expres had gemist.'

Naaien
NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar, een goede bekende van Braber, was na afloop niet te spreken over de matchwinner. 'Het is een derby. Braber komt uit Breda en probeert ons vijf minuten voor zijn treffer te naaien. Hij maakte een schwalbe in de zestien. Het is pijnlijk en zuur dat we we hier met 2-1 verliezen', aldus Ten Rouwelaar.