Eagles verslaat MVV in drie minuten, Graafschap verliest

In drie minuten tijd scoorde Go Ahead Eagles drie keer en dat bleek een meer dan voldoende basis voor een zege op MVV. De Graafschap verslikte zich Excelsior en SC Cambuur klopte met veel moeite FC Emmen.

Go Ahead Eagles-MVV 4-0Go Ahead Eagles blijft het goed doen in de Jupiler League. De ploeg had genoeg aan drie doldwaze minuten om zich te ontdoen van MVV. Tussen de 26ste en 29ste minuut liep de ploeg uit naar een 3-0 voorsprong.

Eerst trof Patrick Gerritsen doel, gevolgd door goals van Jules Reimerink en Kari Arkivuo. De ploeg bleef bij de les en liep na de hervatting via een doelpunt van Halil Colak uit naar een riante 4-0 overwinning.

Excelsior-De Graafschap 2-1De Graafschap kwam goed weg dat het met slechts een 1-0 achterstand de rust inging. Een afstandspegel van Sigourney Bandjar was de enige treffer in de eerste helft, maar de Rotterdammers hadden recht op meer. Waar De Graafschap geen enkele kans kreeg, had de thuisploeg diverse kansen. Bovendien had Mitchell Schet een strafschop verdiend toen Rogier Meijer hem neerhaalde in het zestienmetergebied.

Na rust kwamen de bezoekers beter in hun spel en kwamen op gelijke hoogte nadat Yuri Rose een afvallende bal binnen had geschoten. De winst bleef toch op Kralingen toen invaller Kevin Wattamaleo ver mocht komen en Jordy Buijs knullig onderuit ging. Het schot van de aanvaller liet Mustafa Amezrine kansloos. Excelsior blijft in het spoor van de top van de ranglijst en De Graafschap verloor terrein op koploper Go Ahead Eagles. SC Cambuur-FC Emmen 1-0SC Cambuur had de grootste moeite om zich te ontdoen van FC Emmen. Een ploeg waar veel jonge spelers van SC Heerenveen op leenbasis spelen. Na een uur spelen vond aanvoerder Sandor van der Heide alsnog het gaatje om Harm Zeinstra te passeren. De ploeg van Stanley Menzo passeert door dit resultaat De Graafschap op de ranglijst en staat tweede.

FC Den Bosch-FC Zwolle 1-1Ruim tien minuten voor tijd bracht Albert van der Haar via een strafschop FC Zwolle aan de leiding. De ploeg, met Claus Boekweg en Jaap Stam als coaches op de bank, speelde toen al de hele tweede helft met tien man na rood voor Said Bakkati. Toch kwam FC Den Bosch nog op gelijke hoogte. Een doelpunt vlak voor tijd van Diangi Matusiwa betekende een punt voor beide ploegen.

AGOVV Apeldoorn-Telstar 2-0Na negen minuten bracht de vedette van AGOVV Apeldoorn, Nacer Chadli, de Gelderlanders op voorsprong. Het duurde lang voordat de ploeg van John van den Brom de zege definitief veilig stelde. In de blessuretijd verdubbelde Jeremy Bokila de score, zodat AGOVV goed blijft meedoen in de subtop van de Jupiler League.

BV Veendam-RBC Roosendaal 1-1Op basis van een prima eerste helft kwam RBC Roosendaal op voorsprong. Vlak voor rust bracht Sjoerd Ars de Brabanders aan de leiding. Het verval zette in toen Melvin de Leeuw een kwartier voor tijd het veld uit werd gestuurd na zijn tweede gele kaart. Michael de Leeuw bracht BV Veendam kort daarna langszij.

FC Volendam-Helmond Sport 1-2Ondanks dat Dominique van Dijk na een kwartier spelen de rode kaart kreeg, nam de thuisploeg de leiding. Jack Tuyp was trefzeker vanaf de strafschopstip. Met nog een vijftien op de klok bezorgde Marc Höcher Helmond Sport alsnog de overwinning. De aanvaller scoorde binnen drie minuten twee keer.

Haarlem-FC Dordrecht 0-3Het tegen een faillisement aanschurkende Haarlem zit ook sportief op het verkeerde spoor. Tegen FC Dordrecht liep het tegen de derde nederlaag op rij op. Voor rust hadden Guy Ramos (23ste minuut) en Moussa Kalisse (43ste minuut) het duel al min of meer in Dordrecht's voordeel beslist. Twintig minuten na rust kreeg Haarlemmer Marcel Akerboom en dat betekende dat de thuisploeg zeker wist dat er niet meer gewonnen kon worden. in de blessuretijd zorgde Ibad Muhamadu voor de 3-0.

Fortuna Sittard-FC Oss 2-0Fortuna Sittard boekte de derde zege van het seizoen, allen in eigen huis, tegen FC Oss. Waar de Limburgers de negentiende plaats verlaten, kruipen de Brabanders angstig richting de rode streep die dit seizoen wél degradatie oplevert. Op slag van rust bracht Zarko Grabovac Fortuna aan de leiding. In de 69ste minuut verdubbelde Demba Traoré de marge.

FC Eindhoven-FC Omniworld 2-0FC Eindhoven deed uitstekende zaken door te winnen van een andere laagvlieger FC Omniworld. Routinier Leon Kantelberg wees zijn ploeg vlak voor rust de goede weg. In de slotfase bracht Tim Nelemans de 2-0 eindstand op het scorebord. FC Omniworld moest het laatste half uur door met tien man nadat Richard van Heulen zijn tweede gele kaart, dus rood, had gekregen.