Eagles op jacht naar eerste Eredivisiezege sinds 1996

In de aanloop naar de eerste speelronde van het Eredivisieseizoen duikt Voetbal International als vanouds in de statistieken. Zondagmiddag staan FC Utrecht en Go Ahead Eagles tegenover elkaar in De Galgenwaard.

Eagles op jacht naar eerste Eredivisiezege sinds 1996

FC UTRECHT - GO AHEAD EAGLES

Go Ahead Eagles verloor zijn laatste negen wedstrijden in de Eredivisie.

De club uit Deventer won voor het laatst op 22 maart 1996 in de Eredivisie. Destijds werd Vitesse met 3-0 in Arnhem verslagen.

Voor de 22ste keer gaat Go Ahead Eagles in Eredivisieverband op bezoek bij FC Utrecht. De Deventenaren wonnen slechts twee keer in de Domstad. Vier keer was er een remise en de thuisploeg behield vijftien keer de punten.

De speler met de meeste Eredivisie-ervaring in de selectie van Go Ahead Eagles is Joey Godee. Hij speelde 32 wedstrijden op het hoogste niveau. Dertien spelers van FC Utrecht speelden meer Eredivisiewedstrijden. Adam Sarota komt tot hetzelfde aantal als Godee.

Eagles-coach Foeke Booy heeft een rijk verleden bij FC Utrecht. Hij speelde er twee seizoenen als prof. Daarnaast was hij coach bij de jeugd en de beloften.

Verder was Booy vijf jaar hoofdcoach, na twee seizoenen als assistent gewerkt te hebben. Daarnaast was hij bijna drie jaar technisch directeur in De Galgenwaard.

FC Utrecht verloor voor het laatst op 10 februari (NEC 0-3) een wedstrijd in eigen stadion. De ploeg won vervolgens zijn laatste zes wedstrijden van het vorige seizoen in De Galgenwaard.

Op 23 december 2012 speelde FC Utrecht thuis doelpuntloos gelijk tegen Ajax. De zestien wedstrijden erna werd er niet meer gelijkgespeeld in de Eredivisie.

FC Utrecht begon het nieuwe seizoen met een pijnlijke uitschakeling tegen het Luxemburgse Differdange 03 in de voorronde van de Europa League (1-2, 3-3). <br /><br /> NOOT: Alle stats hebben betrekking op reguliere Eredivisiewedstrijden

Samenstelling: Willem van Beeren, Ramon Min & Jasper Steppé.


Bekijk hier al onze video's